Det blir dyrere enn hva du tror (johanneikaribien)

Det blir dyrere enn hva du trorHeihei!♥

Dette inlegget er vel i hovedsak til de som vurederer å reise til Den dominikanske republikk for å ta opp fag eller få studiekompetanse i gjennom studyaway! Jeg skulle selv ønske sterkt at jeg hadde noen til å fortelle meg om alle de uforventede utgiftene som kom til å dukke opp i forbindelse med en slik reise. På studyaway sine sider sto det at om du greide å tjene ca 20 000 selv, var dette nok til å dekke alle utgifter i forbindelse med reisen for ET semester. Dette tror jeg ikke er til å regne med for de fleste.

Mitt første semester skal jeg ta fagene; Matte IP + 2p, Historie og naturfag. Alle fagene, inkludert bolig blir 59 000. Stipend + maksimalt lån er på 62 000. Her kan det være lett å tenke at dette dekker jo over skolen og boligen. Så om du tjener disse 20 000, vil dette være nok til å dekke mat og fornøyelser!  Det skal jeg si meg enig om, men alle forberedelsene er kanskje det som koster mest.

Depositum

Når du har søkt skoleplass og fått tildelt har du en uke på å bestemme deg om du skal takke ja. Når du har takket ja til skoleplassen får du en regning på 3000 for hvert semester. Dette er depositumet for skoleåret og må betales fortløpende.

Første delbetaling

Allerede to måneder før avreise skal første delbetaling på 15 000 betales inn. Studyaway er veldig hyggelige og fleksibele, så jeg fikk utsatt denne regningen til Juli. Dermed fikk jeg en lønning til på å betale denne regningen.  Dette er altså penger du er nødt til å ta fra egen lomme, i og med at første stipend ikke blir utbetalt før i midten av August.

Reiseforsikring

Når du skal reise utenlands over 45 dager, må man utvide reiseforsikringen. Jeg utvidet min via Europeiske reiseforsikring for et år, siden jeg skal tilbake til våren. Dette ble kostende 5000, for et halvt år vil prisen være rundt 2800-,

Flybilett

En selvsagt ting man må ha er flybiletten. Bestiller du et halvt år i forveien, kan du være heldig å finne disse helt ned til 5000 -, tur/retur. For meg og Morten som bestilte i april, ble det 8400., tur/retur per person. Dette var inkludert flymat og setereservasjon.

Fly til Gardemoen

For oss som bor langt vekk fra hovedstaten må vi jo komme oss dit også! Her kan du fort regne med at det går noen hundelapper

Vaksine

Ja, for de aller fleste må jo ta vaksine før vi reiser så langt av sted for et lengre opphold. For meg ble vaksinasjonen på omkring 4000-,. Da tok jeg Hepatitt A+B, Koleria, Rabies, BCG,  Tyfoid og Polio. FIkk vite i ettertid at man ikke nødvendigvis trenger rabies, da det er lite villhunder og ekstremt få tilfeller av agresivitet. Her kan du altså spare 1500-,

Skolebøker

Skolebøker er også en utgift. Om du ikke er så heldig at skolebiblioteket dit har riktige bøker blir dette en dyr handel. Du kan regne med at hver bok du må ha koster 500-800 kr ny.

Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ikke ville greid å finanisere alle disse utgiftene om det ikke hadde vært for at jeg har jobbet mye, og selvfølgelig litt hjelp av mine foreldre! Fra april når vi bestemte oss for å reise har jeg tjent og spart 40 000 -,. Alle disse pengene har gått til regninger og til oppholdet i Cabarete!


Til tross for prisen er jeg sikker på at det er værdt det! I løpet av dette året vil jeg få muligheten til å få generell studiekompetanse,  oppleve en helt annen kultur, leve et strandliv, lære å surfe og dykke( forhåpentligvis), få mange nye venner, og en minneverdig opplevelse for livet!

//Håper dette inlegget kunne være til hjelp for noen fremtidlige studyaway studenter! Og håper på å få se mange nye fjes til våren! :)

 

 


 • Emilie

  27.11.2014 kl.18:59
  Hei! :-) Blir det ikke dekket av lånekassen? Så lånekassen dekket alt bortsett fra lomme- og matpenger?

  Ingvild

  10.01.2015 kl.17:16
  Du har spart 40 000kr til et semester å brukt opp alt? Så jeg må spare 80 000kr for to semester?
  12.02.2015 kl.11:05
  Emilie: Selve skolen og bolig blir dekket av lånekassen om du tenker slik at studyaway koster omtrent 60 000(kommer ann på fagvalg) og du får 63 000 av lånekassen! Denne betalingen dekker bolig på hummingbird, nettstudie og skoleundervisning:) I tillegg kommer vaksinasjon før avreise, matpenger, skolebøker, flybilett osv:)
  12.02.2015 kl.11:10
  Ingvild: Beklager sent svar! Er selvfølgelig litt hvordan du gjør det til selv! Men synes ikke jeg har kastet bort pengene på noen måte. Om du greier å få unna alle utgifter før avreise(første delbetaling, vaksinasjon, skolebøker, flybilett osv) Så vil utbetalingen din fra lånekassen dekke greit over til den resterende delbetalingene + mat og fornøyelser. Skal sies at du må være veldig sparsom for å ha penger nok til innbetaling av delbetaling 3 i sept/feb. Du får 40 k utbetalt i aug/jan, her skal 30 k inn. De resterende 10k er lett å bruke opp den første måneden i paradise. Mange ble overrasket og forskrekket når delbetaling 3 kom i sept/feb på ca 11 000, og utbetalingen fra lånekassen var på 7,3 k! Manrge tok lån av foreldre for å dekke over dette:) Anbefaler å sette opp budsjett før du reiser for hvordan du skal få råd og hvilke finansieringsmuligheter du evt har:) Lykke til:D

  Anonym

  04.03.2015 kl.17:24
  De 63 000 kr man får av lånekassen , må de betales tilbake? eller er det kun viss man stryker på eksamen?;)
  11.07.2015 kl.17:33
  Anonym: Om du står på alle eksamene vil 40% av pengene du får av lånekassen bli omgjort til stipend og slipper å betales tilbake:)


  Skriv en ny kommentar

  Design: Ina Anjuta
  Johanne Auran Pettersen
  Johanne Auran Pettersen

  Hei!:) Mitt navn er Johanne Auran Pettersen, og jeg er født og oppvokst i den lille kystbyen Brønnøysund. Jeg bor nå i den lille surfelandsbyen Cabarete hvor jeg går påbyggning til studiekompetanse. På denne bloggen oppdaterer jeg de hjemme om livet mitt i det karibiske paradis. Kontakt meg gjerne på : johannep_95@hotmail.com

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits